Viaggieofferte
Image default
Business / Transportation and Logistics

Gezakt voor mijn rijexamen, wat nu?!

Het rijexamen is vaak een spannend moment. Je hebt weken – of zelf maanden – toegeleefd naar het moment waarop je eindelijk jouw rijbewijs kunt gaan halen. Als de dag dan eindelijk is aangebroken, sta je soms stijf van de zenuwen. Het is dan ook niet gek dat niet iedereen het rijexamen in één keer succesvol aflegt. Maar als je nou bent gezakt, is het zaak om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Wat kun je doen als je bent gezakt voor jouw rijexamen? Rijschool Gul uit Rijswijk heeft diverse bruikbare tips voor je op een rij gezet.

Luister goed naar feedback

Allereerst is het belangrijk om goed te luisteren naar eventuele feeback. Het kan zijn dat je een enkele grove fout hebt gemaakt waardoor je bent gezakt, maar het is net zo goed mogelijk dat je toch nog een en ander bij moet schaven aan jouw skills. Luister dan ook goed naar de feedback van jouw examinator. Dit zijn vaak bruikbare tips waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt. Tevens is het vaak mogelijk om jouw rijinstructeur mee te laten rijden tijdens het examen. Hij of zij kan ook zien waar het eventueel mis is gegaan en de volgende rijlessen hierop aanpassen. Over de volgende rijlessen gesproken…..

Ga gelijk door met lessen

Als je bent gezakt voor jouw rijexamen, is het belangrijk om zo snel mogelijk door te gaan met rijlessen. Veel mensen maken de fout om bij de pakken neer te gaan zitten. Ze zijn er wel even klaar mee en willen voorlopig geen nieuwe rijlessen. Als onervaren chauffeur is het echter belangrijk om achter het stuur te blijven zitten. Wanneer je nog niet zo ervaren bent, kan de opgedane kennis en opgedane skills snel verloren gaan.

Nader onderzoek rijvaardigheid

Niet iedereen is gemaakt voor stressvolle situaties. Mocht je nou binnen 5 jaar 4 keer gezakt zijn, dan doe je de keren daarna een speciaal examen. Meer weten over de inhoud hiervan? Vraag er naar bij onze rijschool uit Rijswijk!

 

https://rijschoolgul.nl/