Viaggieofferte
Image default
Business / Transportation and Logistics

Onderzoek de tevredenheid van uw werknemers

Vitaliteit van organisaties is tegenwoordig steeds belangrijker. Het is dan ook logisch dat er om de zoveel tijd een MTO wordt uitgevoerd, ook een medewerkerstevredenheidsonderzoek genoemd. Deze onderzoeken geven de organisatie een beeld op verschillende thema’s. Maar niet elk mederwerkers-onderzoek is hetzelfde. Waar de één bijvoorbeeld test op alleen de bedrijfscultuur, neemt de andere mto ook bijvoorbeeld de bevlogenheid van werknemers mee. De uitkomst is niet perse een graadmeter voor de Medewerkerstevredenheid. Het laat bij sommige onderzoeken zoals de VitaliteitsAPK veel meer zien.

De vitaliteitAPK meet op verschillende thema’s: Energie, structuur, performance en cultuur. Met deze uitkomsten heb je een goed beeld van de organisatie en het personeel. De vitaliteitsAPK is een Medewerkerstevredenheidsonderzoek die niet alleen test op personeel maar ook de organisatie eraan linkt. Echt P & O gericht dus. De organisatie wordt namelijk en perspectief geplaatst en de structuur van de organisatie wordt gelinkt aan die van de werknemers. Geen één Medewerkers-onderzoek is hetzelfde dus.

Via Carrièrepoort meet u de Medewerkerstevredenheid en de link met de organisatie als volgt. Personeel krijgt een online dashboard waar zij een uitgebreide test kunnen invullen. Deze resultaten worden met die van iedereen statistisch getest, u krijgt dus de bijbehorende waarde bij de uitslag. Daarna worden er ook interviews afgenomen met leidinggevenden en werknemers, daarbovenop worden ook verschillende verslagen opgevraagd. Zoals het ondernemingsplan en wordt er een marktoriëntatie gedaan.

Na al deze werkzaamheden is het MTO voltooid en krijgt u de resultaten gepresenteerd. U kunt daarna zelf aan de slag met de uitkomst van het Medewerkers-onderzoek of u kunt Carrièrepoort hiervoor inzetten.

Belangrijk om te vermelden is dat werknemers in hun online dashboard de resultaten krijgen teruggekoppeld en worden gelijk aangespoord tot actie om de verbeterpunten om te zetten in actiepunten. Op deze manier brengt u de Medewerkerstevredenheid middels het Medewerkerstevredenheidsonderzoek en kunt u daarna actief gaan werken aan verbetering.

Uiteraard denkt Carrièrepoort graag mee!

 

 

http://carrierepoort.nl/