Viaggieofferte
Image default
Business / Transportation and Logistics

Veel voordelen hangen samen met spuitgieten

Als u dit blog leest, is de kans groot dat u al een en ander weet over spuitgieten en dat het een van de meest populaire methoden is voor de massaproductie van plastic onderdelen. Via spuitgieten komt onder hoge druk kunststof in een matrijs. Waar het verhardt en de vorm krijgt van het beoogde (eind)product. Wat u misschien niet weet is dat kunststof spuitgieten een heleboel voordelen heeft ten opzichte van vergelijkende kunststofverwerkings- en productiemethoden. Hier is een blik op de belangrijkste 10 voordelen van het spuitgieten.

Spuitgieten is nauwkeurig

Het spuitgieten is zo’n nauwkeurige methode dat het bijna om het even is welke plastic vorm er vervaardigd moet worden. Er zijn bepaalde ontwerpbeperkingen, maar de mallen die worden gemaakt, maken het mogelijk dat het eindproduct zeer nauwkeurig is.

Het spuitgietproces is snel

Er is een reden waarom kunststof spuitgieten een van de – zo niet de meest gebruikte – technologieën is voor lange productieruns: het is snel. Hoe snel? Terwijl de snelheid afhangt van de complexiteit van de matrijs zelf, gaat er tussen de cyclustijden in het algemeen slechts 15 tot 30 seconden voorbij.

Het is vindingrijk

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan maar ook gevraagd inzake duurzaamheid. Voor de professionals van HSV-TMP is het een sport om processen te kiezen die het milieu ten goede komen en het afval minimaliseren. Kunststof spuitgieten is niet alleen een efficiënt en effectief proces, maar het is ook vindingrijk. Dat komt omdat a) slechts zoveel plastic als nodig is wordt gebruikt om het onderdeel te maken en b) overtollig plastic kan worden vermalen en gerecycled na gebruik.

Flexibiliteit

Naast het feit dat het een nauwkeurig productieproces is, is het spuitgieten van kunststof ook een flexibel proces. Hiermee bedoel ik dat het eenvoudig is om het type materiaal dat wordt geproduceerd en de kleur waarin het product wordt geproduceerd te veranderen.

Een glad afgewerkt uiterlijk

Kunststof spuitgieten is een proces waarbij de geproduceerde onderdelen over het algemeen en voor het grootste deel weinig tot geen eindafwerking nodig hebben. Dat komt omdat alle onderdelen die uit de matrijs komen ongeveer het dichtst bij een afgewerkt product liggen.