Viaggieofferte
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat is Track & Trace?

 

Wanneer u online iets bestelt dat niet door de brievenbus past, krijgt u tegenwoordig de mogelijkheid om uw pakket te laten verzenden met Track & Trace. Track & Trace bestaat al een tijdje, maar toch zijn er genoeg mensen die niet precies weten wat dit inhoudt. Hieronder krijgt u uitleg over de voordelen van Track & Trace en leest u wat u er precies aan heeft.

Voordelen van Track & Trace

Door de vooruitgang in technologie, wordt er ook steeds meer mogelijk voor de consument. Track & Trace is hier een voorbeeld van. De vertaling van ‘Track & Trace’ naar het Nederlands, is ‘Traceren en volgen’ van uw zending. Dat is dus ook precies wat er gebeurt, wanneer u gebruik maakt van Track & Trace. U kunt uw zending op de voet volgen van de verzender tot uw adres. Elke stap wordt geregistreerd en zichtbaar gemaakt op de site van uw postbedrijf. Zo kunt u precies zien wanneer uw pakket wordt geleverd en evt. ook waar deze geleverd wordt. Een ander voordeel, is dat u via internet kan bepalen welke tijd u het pakket het liefst in ontvangst kan nemen. Zo zal uw pakket nooit meer bezorgd worden wanneer u niet thuis bent. Het bijkomende voordeel is dat het milieu u dankbaar zal zijn, omdat postbedrijven niet meer onnodig langs hoeven komen bij uw huis.

Verzenden met Track & Trace

Na het lezen van de voordelen van Track & Trace, wilt u natuurlijk gelijk gebruik maken van deze dienst, maar welke postbedrijven beschikken momenteel over het verzenden met Track & Trace? Hieronder een greep van postbedrijven die hun pakketten verzenden met Track & Trace:

  • PostNL

  • DHL

  • GLS

  • UPS

 

Gelukkig voor u zijn de meeste webshops aangesloten bij één van deze postbedrijven en is de kans dus groot dat u – wanneer u een product via internet besteld – een Track & Trace code meegestuurd krijgt.

 

Bent u van plan zelf een pakket te verzenden? Bij Verpakking Voordeel vind u alles wat u nodig heeft voor het versturen van een pakket!